PROJECTE DE LES FLORS

HEM ACABAT ES PROJECTE DE SES FLORS!! HO HEM PASSAT MOLT BÉ I HEM APRÈS MOLTES COSES SOBRE ELLES. SES LLAVORS QUE VAM SEMBRAR HAN CRESCUT MOLTÍSSIM. AIXÍ SÓN ARA!!LES PRINCIPALS FLORS QUE TROBAM A MENORCA: MARGARITES, ROSELLES, FLOR D'AVELLANA, CORRITJOLA, CAMA SECA,....EXCURSIÓ A TRUVI!!

HEM ANAT A SEMBRAR!!!!


CUAN VAN SEMBRA SAS NOSTRES FLOS DINS SES JARDINERES, I VAM PUSA MOLTES LLEVOS. ECESTES LLEVOS AN CRESCUT I SAN DESENVULUPAT. SES SEVES ERELS AN TURNAT MOLT GROSES I NO I CEBIEN TOTES DINS SES JERDINERES. VAM RELLA AM EN GEL I ELL MUS VA DI CE MUS MUSTRERIE COM TRESPLENTARNE DES DE SE JERDINERE E SURTET DE SESCOLE. EXI U VAM FE. ELL MUS VA FE UN CLOT EM ES CAVEC PER PUSARI DINS SES FLOS CE VAM TREURE DE SE JERDINERA. CADE UN DE NOLTRUS EN VAM SEMBRA I REGA UN. ARE NUMES MUS CEDE ENARO E REGA I MIRA CADE SETMANA.
MOLTES GRASIES GEL!!!!!

QUINES SÓN LES DIFERENTES FORMES QUE TENEN LES FLORS??


ES TERSE GRUP DE SES FLOS MUS A ESPLICAT SES DIFERENTS FORMES CE PODEN TENI SES FUES I SES FLOS. EM VIST CE NIA DE REDONES, ELLERGADES, EN FORME DE COR, PRIMES, GRUXADES,.... TANBE EM APRES CE TENEN DIFERENTS CULOS I NOMS. CUNEXEM ES LLIRIS, CLEVELL, JERANIS, RUSELLE, MERGERITA, PETUNIA, TULIPE, GIRASOL,......
EM VIST MOLTES FOTOS I VIDEOS DE FLOS.


AVUI MATI CUANT EM RIBAT A SESCOLA EM TINGUT UNA SURPRESA. A SURTIT SA PRIMERA FLO!! ES TRONJA I MOLT PULIDA. ESTEIM MOLT CUNTENTS I MUS AGRADARIA CE EN SURTIGESIN MES.


PER SEGI CUNEGENT MES COSES SOBRE SES FLOS, ES SEGON GRUP DE FEINA MUS VA DU INFURMASIO SOBRE CE NESESITEN SES FLOS PER VIURE.
VAM MIRA CONTES I MUS VAN ESPLICA SINFURMESIO CE EVIEN TRUBAT E CASE.
EM EPRES CE SES FLOS NESESITEN TERE, SALS MINERALS, SOL, AIGU I AIRE PER PUDE CREXE, DESENVULUPARSE I TENI UNES FUES BEN FORTES I SANES. PER ESO CADE DOS DIES REGAM SES FLOS CE VAM SEMBRA.
DURANT ES METI TENIM SES FLOS DINS SE CLASE, AXI PUDEM ANA USERVANT COM CREXEN, COM SON SES SEVES FUES, CINE ULO FAN,...... I TOT ESO U ENAM ESCRIVINT EN UNE FUE DE SEGIMENT O REGISTRE I TEMBE FEIM FOTOS.
A LA CLASSE DE SES ESTRELLES, CADA DIA, SEGUIM DESCOBRINT I TREBALLANT MOLTES COSES.

AQUESTES DARRERES SETMANES, HEM DECIDIT ENTRE TOTS QUE VOLEM APRENDRE COSES SOBRE EL TEMA DE LES FLORS.

PER DONAR RESPOSTA A TOTES LES NOSTRES PREGUNTES, HEM FET 4 GRUPS DE TREBALL. CADA GRUP ÉS L'ENCARREGAT DE DONAR RESPOSTA A LA PREGUNTA QUE LI HA TOCAT, CERCANT INFORMACIÓ AMB L'AJUDA DE LES FAMÍLIES. DESPRÈS, DE MANERA INDIVIDUAL I AIXÍ COM DUEN LA INFORMACIÓ A L'AULA HO HAN D'EXPLICAR A LA RESTA DE LA CLASSE.

AQUESTA SETMANA HAN ESTAT ELS ENCARREGATS DEL PRIMER GRUP D'EXPLICAR A LA RESTA DE LA CLASSE LA PRIMERA PREGUNTA QUE ENS VA SORGIR. L'HEM DIVIDIDA EN 2 PARTS PER PODER-LES TREBALLAR A FONS I DUR-LES A LA PRÀCTICA:
COM NEIXEN I COM S'ALIMENTEN LES FLORS?

N'ADRIÀ, EN BORJA, NA NÚRIA I EN MAX AMB L'AJUDA DE LES SEVES FAMILIES I DEL MATERIAL QUE ENS HAN DUIT A CLASSE ENS HAN POGUT EXPLICAR QUE.....
SES FLOS NEXEN DUNE LLEVO. SE LLEVO LEM DE SEMBRA E SE TERE FENT UN CLUTET I DESPRES LEM DE TEPA PERCE NO SE LE MENGI CAP PERDELET. CUAN LE TENIM SEMBRADE LEM DE REGA EM AIGU.
PERCE PUGI NEXE I CREXE ES MOLT IMPURTANT CE TENGI SOL I AIGU.
DE SE LLEVO ES FAN SES ERELS CE CEDEN DEVALL SE TERE I SON SES CE XUCLEN SAIGU I SES SALS MINERALS CA TE SE TERA. I PER EMUNTB NEX SE TIGE, I CUAN AN PESAT MOLTS DE DIES SURT SE FLO EM ES PETALS DE CULOS.


ELS QUATRE GRUPS DE TREBALL HEM SEMBRAT FLORS.....
PER SEMBRA EM FET:
EM PUSAT TERE DINS UNE PESTERETE.
EM ESCEMPAT SES LLEVOS PER TOTE SE PESTERETE. NO IA CAP LLEVO IGUAL.
DEMUNT SES LLEVOS EM TURNAT PUSA TERE.
DESPRES U EM REGAT EM UNE REGEDORE.